Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Ποία Ελευθερία?

Στις 11-12/07/09 κανονίσαμε να πάμε για ένα 2 ήμερο στο Αλωνάκι στην Πρέβεζα είχε κ γενέθλια μια φίλη μας οπότε αρπάξαμε την ευκαιρία.

Ήμασταν μια όμορφη παρέα μπορώ να πω 14 ατόμων ( FRIENDS – πρόσκοποι – φίλοι ) φτάσαμε κ απλά πιάσαμε ένα χώρο για να απολαύσουμε το μπανάκι μας.
Είχαμε αποφασίσει ότι θα κοιμηθούμε εκεί το βράδυ είχαμε τον κατάλληλο εξοπλισμό κ αρκετές προμήθειες. Περιμέναμε να φύγει ο πολύς ο κόσμος για να μην έχουμε προβλήματα διαπιστώσαμε ότι όσοι έφυγαν είχαν αφήσει αρκετά σκουπίδια οπότε είπαμε να καθαρίσουμε κ το μεγαλύτερο κομμάτι που ήταν γύρω μας .
Σιγά σιγά αρχίσαμε να στήνουμε τις σκηνές μας κ στην συνέχεια να μαζεύουμε τα ξύλα για την φωτιά που θα ανάβαμε (παράνομα για το κράτος).

Σχηματίσαμε ένα κύκλο με πέτρες σε απόσταση περίπου 5 μέτρων από την θάλασσα κ το κοντινότερο δέντρο ήταν στα 20- 25 μέτρα κ μάλιστα πάνω στο βουνό κ αφού ετοιμάσαμε τα περισσότερα εκτός από το φαγητό μας ,κατά τις 20:00 έρχεται ένας δασοπυροσβέστης να μας ενημερώσει για το ότι αυτό που ετοιμαζόμασταν να κάνουμε ήταν παράνομο κ μας ζήτησε κάποια ταυτότητα έτσι ώστε σε περίπτωση φωτιάς να έχουμε την ευθύνη. Εννοείτε ότι δώσαμε τα στοιχεία μας χωρίς πολλούς ενδοιασμούς αφού ήμασταν αποφασισμένοι να γίνουμε εγκληματίες.
Ο δασ/ης έφυγε κ μας ενημέρωσε ότι είχε έρθει λόγω κάποιου τηλεφωνήματος αυτός βέβαια που τηλεφώνησε δεν μπόρεσε να έρθει κ αυτοπροσώπως να μας εξηγήσει σε τι ακριβώς τον ενοχλήσαμε αλλά σεβόμαστε κ την θέση καθώς σαν συνειδητοποιημένος πολίτης έδωσε στεγνά τα 14 καθάρματα της κοινωνίας που φταίνε για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του. Κ καλά έκανε κ να συνεχίσει να το κάνει αλλά καμία φορά ας ρωτήσει κιόλας από πού είστε ρε παιδιά?
Συνεχίζω αφού τελικά ανάψαμε την φωτιά κ ετοιμάζαμε να ψήσουμε κατά τις 10:00 έρχονται 3 παιδιά στην ηλικία μας σαν δασοπροστασία οι οποίοι δουλεύουν με 3μηνη σύμβαση κ μας ενημερώνουν ότι (η φωτιά μας εκείνη την ώρα είχε κάρβουνα) θα πρέπει να σβήσουμε την φωτιά κ ότι μας αφήνουν μέχρι να ετοιμάσουμε το φαγητό μας κ μετά θα πρέπει να την σβήσουμε.
Μετά έφυγαν, ετοιμάσαμε το φαγητό μας κ εννοείτε ότι δεν σβήσαμε την φωτιά αλλά βάλαμε κ τα ξύλα που είχαμε μαζέψει για να ζεσταθούμε. Πέρασε κανένα 3ωρο μέχρι να ξαναφανούν όπου όταν ήρθαν σβήσαμε την φωτιά με άμμο.
.
.
Ευτυχώς δεν ήρθε κ η ελληνική αστυνομία που τόσο πολύ εκτιμούμε γιατί οι ίδιοι –ελληνικοί πάντα– νόμοι προβλέπουν αυτόφωρο, 3 μήνες εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης ή/και χρηματική ποινή, καθώς και 150 ευρώ το πρόστιμο που εισπράττει ο δήμος ή η κοινότητα.
Λογικά δεν ήρθαν γιατί θα ήταν απασχολημένοι με τους άλλους 16 που είναι στην φυλακή κ καταφέρνουν να οργανώνουν εγκλήματα στη χώρα πάλι καλά που έπιασαν τους φυλακισμένους κ λογικά παίζει κ να τους ξαναπιάσουν…
.
.
Γνωρίζαμε ότι για όλους εσάς ήμασταν παράνομοι αλλά για εμάς κ εσείς είσαστε παράλογοι...
.
Κλείνω με μερικές ερωτήσεις:
.
Έχουμε έναν νόμο για τους ασυνείδητους κ πρέπει να τον τηρούμε όλοι αν δλδ μορφωθεί ο κόσμος κ αλλάξει συμπεριφορά ο νόμος θα αλλάξει?
.
Ποιος φροντίζει να ενημερώνει τον κόσμο οι ειδήσεις?
.
Τα χρήματα που μαζεύουν από τον κόσμο που κοιμάται έξω που λογικά είναι κ κόσμος που δεν έχει κ μεγάλες οικονομικές ανέσεις αλλά κ να έχει αυτά τα χρήματα τα επενδύουν για να προφυλάσσουν τα δάση?
.
Αντί για την 6 καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη μήπως να κάνουν κ καμιά άμυνα προς τα δάση?
.
Πόσα δάση θα αναδασώσουν οι εθελοντές?
.
Τις εικόνες στο μυαλό μου που έχω με σκηνές στα δάση κ φωτιές να ψήνουν μήπως τις έχω από το ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ από ταινίες δεν άκουσα ποτέ να πέφτει κ εκεί πρόστιμο.
.
Πριν τους πάρα πολύ καλούς μας νόμους κ ακόμα πριν τους αρχαίους έλληνες με το που ανακάλυψαν την φωτιά δεν έκαναν άλλη δουλειά από το να καίνε τα δάση?
.
Αυτοί που τροποποίησαν τους νόμους έχουν ιδιωτικές παραλίες κ νησιά κ εγω…
.
.
Δεν μπορώ να κοιμηθώ στην παραλία στη χώρα μου κ εσείς αυτό το λέτε
Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α ?



Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: